ГЕРБ-СДС в СОС внасят искане за извънредна сесия - заради тежкия трафик в София

Булфото
share

Общинските съветници на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС) внасят искане за извънредна сесия на съвета следващия четвъртък, на която да бъде изслушан кметът Васил Терзиев заради тежкия трафик в София, „кошмарните задръствания“, за проблемите с обслужването на града и с пътната безопасност, съобщи на брифинг председателят на групата на общинските съветници на ГЕРБ-СДС Антон Хекимян. Събрани са необходимите 21 подписа за свикване на заседанието.

Ако оприличим пътищата на кръвоносната система на този град, сме в „прединфарктно състояние“, изтъкна той. Съветниците от ГЕРБ-СДС искат да разберат също какви мерки ще бъдат предприети. Столичната община изпадна в смешната ситуация Агенция „Пътна инфраструктура“ да предлага план за облекчаване трафика на детелината на бул. „България“ в кв. „Бояна“, добави още Хекимян.

Той припомни, че временно изпълняващата длъжността главен архитект на София Богдана Панайотова е обещала, че на 15 септември детелината ще бъде пусната. Там се извършва временен ремонт, тепърва предстои основен, тапата е голяма, посочи Хекимян.

От групата на ГЕРБ-СДС искат кметът Терзиев да представи и плана, по който ще бъдат извършени ремонтите в есенно-зимния сезон.

На много места в града пътните маркировки са изключително занемарени, което е свързано с пътната безопасност, обясни общинският съветник Димитър Вучев. Затова част от въпросите към кмета са в тази връзка. „Софинвест“ е дружеството, натоварено със задачата да организира целия процес, през лятото изтекоха договори, въпросът беше защо не бяха подновени, обясни той. Затова от ГЕРБ-СДС ще питат какво се случва с това възлагане на „Софинвест“, има ли движение по казуса, предаде БТА.

Споразумението на кмета със синдикалните организации за два пъти по 15 % увеличение на заплатите в сектор „Транспорт“, също е във фокуса на общинските съветници от ГЕРБ-СДС Вучев припомни, че първото увеличение е изплатено, въпросът е какво става с второто, както и с обещаната бонусна система, има ли разписана концепция за нея. Над 600 млн.лв стоят по наша информация по сметките на Столичната община, затова оправданията, по думите на Вучев, че няма 3 - 3,5 млн.лв. за бонусна система изглеждали несериозно. 

Водещи новини

Още новини