НС и ЦИК снеха имунитета на Джейхан Ибрямов

Булфото, архив
share

Днес, 3.10.2024 г., в 17:53 часа в деловодството на Народното събрание беше получено искане от и. ф. главен прокурор на основание чл. 70 от Конституцията на Република България до председателя на парламента Рая Назарян относно разрешение за привличане като обвиняем и задържане на народния представител Джейхан Ибрямов, съобщиха от пресцентъра на НС.

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 179

Въз основа на задълженията си по Конституцията на Република България и Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, председателят на Народното събрание разрешава свалянето на имунитета на Джейхан Ибрямов като действащ депутат. Искането от главния прокурор е заведено в деловодството на Народното събрание и всички народни представители могат да се запознаят с него.

В разрешението, дадено от Назарян, се посочва, че според прокуратурата Ибрямов двукратно е приел пари, за да упражни влияние върху служители на военното министерство - първо 200 хил. лв., а след това 100 хил. лв. 

Рая Назарян свика извънредно заседание на Председателския съвет на НС заради имунитета на Джейхан Ибрямов

Малко по-рано Централната избирателна комисия (ЦИК) свали имунитета на Ибрямов като кандидат за народен представител. Това стана по искане на зам.-главния прокурор Елена Каракашева, която замества главния прокурор Борислав Сарафов, който е в командировка. Тя поиска от ЦИК да разреши на обвинението да привлече Ибрямов като обвиняем. 13 от членовете на ЦИК гласуваха "за".

 

 

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 179

Водещи новини

Още новини