Андрей Ковачев: РСМ няма желание за европейска интеграция и очерня България като извинение

БНТ
share

В Република Северна Македония нямат желание за европейска интеграция и търсят извинение защо това няма как да се случи. Така Андрей Ковачев, евродепутат от ЕНП/ГЕРБ, коментира в предаването "Още от деня" по БНТ провокациите от РСМ към България от последните дни.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1362

"Проличава едно желание на сегашното ръководство на Република Северна Македония да не продължи по пътя на европейската интеграция. Търсят си някакво извинение пред тяхната общественост защо това няма как да се случи и извинението е, разбира се, като бъде очернена България", коментира той.

Ковачев е категоричен, че България с нищо не е дала повод за такива провокации: "Напротив, ние се държим изключително цивилизовано, европейски, искаме добросъседство".

Каракачанов: В РС Македония се плашат от общата ни история, ЕС трябва да ги предупреди, че рискуват замразяване на членството си

България трябва да спазва европейския дух и да очаква от страните кандидатки да изпълняват поетите ангажименти, акцентира още Ковачев в отговор на въпроса трябва ли страната ни да втвърди политиката си по отношение на Северна Македония.

"Ние няма какво друго да правим, освен да настояваме за тяхното изпълнение и да искаме и от нашите партньори, както и от САЩ, да повторят това многократно пред Скопие", каза евродепутатът.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1362

Водещи новини

Още новини