Драгомир Стойнев: Следващият редовен кабинет трябва да е експертен, без водещи политици в него

Кадър: Нова нюз
share

Няма политическа стабилност, защото партийният интерес употребява парламентаризма, затова и имаме избори след избори. Партийният интерес трябва да бъде загърбен на всяка цена. Това заяви в ефира на NOVA NEWS депутатът от БСП Драгомир Стойнев.

Според Стойнев е необходимо следващият редовен кабинет на България да бъде надпартиен и експертен, в който да не участват ярки политчески лица.

Заради политическата криза, в която е изпаднала българската държава, социалистът коментира, че това води до сериозни инвестиционни загуби и нанася щети на икономиката ни ежедневно.

„Проблемите станаха толкова много, че в следващия парламент задължително трябва да има разбирателство и доближаване на политики. Само така ще върнем избирателите – трябва да имаме дебати по политики и да спрем с обидите и замерването с кал“, добави още Стойнев.

Цицелков: Нямаме проблем с изборната система, политиците просто не са се научили да управляват в коалиции

По темата с българската енергетика той отбеляза, че в нея се инвестират огромни ресурси, а в крайна сметка нищо не се случва. Депутатът се противопостави на идеята оборудването на АЕЦ Белене да бъде продадено на Украйна.

Според редица експерти това оборудване рано или късно ще ни потрябва. Нещо повече, специалистите от АЕЦ „Козлодуй“ казват, че парогенераторът за АЕЦ „Белене“ е съвместим с нуждите на АЕЦ „Козлодуй“. На този етап Украйна не е в състояние да построи нова ядрена мощност в условията на война. Затова апелирам да замразим преговорите с Украйна, коментира той.

Водещи новини

Още новини