Борисов честити на София, на общините за отлагането на новата такса смет и благодари на Фон дер Лайен за ресора на Захариева

Novini.b
share

Честит празник на София, два пъти съм бил кмет на столицата. Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Честито и на общините - благодарение на ГЕРБ влизането в сила на новия механизъм за изчисляване на таксата за битовите отпадъци се отлага с една година. Примерно в крайни квартали като "Владиславово" или "Люлин" от 80 лв. за 5-членно семейство таксата щеше да се увеличи на 500 лв. Изключително важно за общините решение", каза още той. 

На живо: Решено: Влизането на новия механизъм за изчисляване на такса смет се отлага с една година

"Благодаря на ЕК и Урсула фон дер Лайен за това, което направиха за България. Екатерина Захариева получава един подходящ за програмите ни ресор - индустриализация, стартъпи, иновации. Икономика, индустрия, иновации, конкурентоспособност са най-мощните и ресурсни програми и отиват на България - програма "Хоризонт" е най-голямата в ЕС. Конкурентоспособността на Европа трябва да се повиши и именно на нашия комисар се даде тази длъжност."

"В тези 5 години, които идват, при една добра програма и редовно правителство, България може да направи много."

"За избора се отчита, че суперкомпютърът е в България, че имаме огромна ИТ общност, че ГЕРБ направи много за образованието и институтите", допълни той по темата. 

Урсула фон дер Лайен представи новата ЕК. Вижте кой ресор поема Екатерина Захариева

 

 

 

Водещи новини

Още новини