"Възраждане" видя лицемерие в позицията на ЕК за законопроекта за чуждестранните агенти

Novini.bg
share

За пореден път Европейската комисия се бърка във вътрешните работи на България. Принципно нямат практика да коментират законопроекти, но явно имат фиксация към „Възраждане“ и го правят. Това обяви депутатът от „Възраждане“ Стоян Таслаков в кулоарите на парламента.

„Защо това е лицемерие? На 12 декември предлагат пакет за защита на демокрацията, който осветлява скритото чуждестранно влияние. Този пакет е почти същото като предложения от „Възраждане“ законопроект за чуждестранните агенти. Основният елемент на този пакет е „законодателно предложение, което ще повиши прозрачността и демократичната отчетност на дейностите, свързани с представителство на интересите на трети страни.“ Единствената разлика между това, което „Възраждане“ предлага, е че те ги наричат субекти, а не „агенти“. За пореден път се вижда лицемерието на европейските институции“, смята той.

От КНСБ скочиха срещу законопроекта за чуждестранните агенти

„Когато „Възраждане“ предлага, е недемократично, руско и ограничаващо свободата, а когато ЕК предлага същото нещо, това вече е демократично, добро и е прозрачност“, допълни депутатът.

Според него за пореден път от „Възраждане“ са разкрили за какво лицемерие става въпрос.

Партията разпространи текста на този пакет от ЕК:

Водещи новини

Още новини