Асен Василев: Борисов да спре да се крие в храстите

Булфото
share

"Искам да призова колегите от ГЕРБ в оставащото време на този парламент да приемем трите антикорупционни закони". Това заяви пред журналисти Асен Василев от ПП-ДБ.

Той апелира партията на Бойко Борисов да приеме законите по плана за възстановяване. В противен случай лидерът на ГЕРБ трябва да излезе и да каже: Тези закони ни притесняват, че като се приемат ще ни хванат за корупция. Или да каже, че е наистина за европейско развитие на България и ще приемем тези закони. Единият закон е този за подаване на сигнали, който бе приет, но от ГЕРБ сложили поправка ако сигналът е подаден за нарушение, извършено преди 2021 г. да няма защита. Ограничението трябва да се махне и подаващият сигнал да има защита.

С тези закони според Василев ще се отпушат парите за бързи влакове, хеликоптери, кабинети в училищата.

"Най-накрая тези 12 млрд., които чакаме, да дойдат, а не Борисов и ГЕРБ да ги блокират, защото ги е страх и да се крият по всякакви храсти, села и паланки", добави той.

„Споразумение с ГЕРБ, според мен, не си струва хартията, на която е подписано. Трябват действия. Аз съм сигурен, че и в ГЕРБ има хора, които искат тия пари да стигнат до българските граждани“, заяви бившият финансов министър.

Владислав Панев: ПП-ДБ не се договаря тайно с ГЕРБ и не се разпада

От "Продължаваме Промяната" искат да минат и прозрачните правила за избиране на хора в комисията за противодействие на корупцията.

"Да не са нареден мач, а да може и гражданските огранизации, да имат изслушване, и да бъде истински състезателен процес за този пост", уточни още той.

 

 

 

 

 

Водещи новини

Още новини