Петър Витанов: Нинова мина като ураган през лявото и го остави като гола поляна

БТВ
share

Аз съм социалист на свободна практика. Оставам ангажиран с лявото и не ми е безразлично какво се случва. Това заяви бившият евродепутат Петър Витанов в ефира на бТВ.

След като бях изключен, бях възстановен. Битката за депутати не е моята. Аз съм член на БСП. Когато става дума за кандидатури - имам доста номинации. Не съм част от ръководството на БСП. Те бяха приближени на Нинова до скоро, аз не бях от тях, посочи Витанов. 

Нинова мина като ураган през лявото пространство и го остави като гола поляна, заяви Витанов. "Аз не гласувах за нейното изключване, защото съм го преживял и не е приятно. Не мисля, че тя има място в БСП. Но да бъде изключена - не решава проблема", каза още той. 

Ако гледаме устава, тя няма право да бъде номинирана за депутат. Извън партията е възможно. Редно е да в БСП да има нова страница без Нинова, смята бившият евродепутат. 

Трудно ми е да видя лидери сред представителите на БСП. Тези хора са били лоялни на предишната председателка. 

Относно информацията, че Корнелия Нинова ще бъде част от листите на партия МЕЧ, Витанов коментира: "Тя се е опитвала да лансира свои близки и протежета". 

"БСП-Обединена левица" се регистрира в ЦИК, Зафиров: Изпълнени сме с надежда и оптимизъм за един отличен резултат

По думите му БСП няма да постигне "грандиозен резултат" на предстоящите избори. 

Водещи новини

Още новини