Антон Станков: Решението на ВАС за ДПС-Ново начало не е изненадващо

БТВ
share

Решението на ВАС за ДПС-Ново начало можеше да се очаква. Има закон за електронната регистрация и той трябва да се изпълнява. Това решение на съда не е изненада. Преди време имаше същият случай с електронна регистрация на листата на ПП-ДБ в Стара Загора. Тогава съдът също отсъди в позла на ПП-ДБ. 

Това заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ бившият правосъден министър Антон Станков, който коментира сътресенията в ДПС и днешните решения на ВАС. 

ВАС отмени решението на ЦИК да не регистрира ДПС-Пеевски за участие в изборите за НС

"Ясно лъсна недостатъка на тази конструкция с двама съпредседатели. Винаги трябва да е ясно кой ръководи. Определено в политиката вървят някакви процеси на преформатиране и преструктуриране. Всички партии трябва да си направят изводите, защото се вижда, че губят връзките си с избирателите. Не мога да направя дълбочинен анализ на случващото се в ДПС, а и честно казано не искам", добави той. 

"Познавам почти целия състав на ВСС. Тези хора изнемгват емоционално. Аз им имам доверие. Въпросът е не дали аз или вие им се доверяваме, а дали съдебната система им се доверява", заяви Станков по темата трябва ли сегашният ВСС да избира нов главен прокурор. 

Водещи новини

Още новини