Илхан Андай: Доган и Пеевски вече съжаляват, че заради един Рамадан Аталай е „запален юрганът“

share

"Ако законът, съответно и съдебната власт, не са били подчинени на 9 и 10 септември на някаква друга сила, недемократична, на 11-ти септември казусът с ДПС-ата ще приключи във Върховния административен съд с присъждане в полза на първия по реда на регистрацията, който се явява и първи по право. Спорът с правните аргументи за мен приключи още в 0.05 часа на 2 септември и до днес всичко беше предизборен шум. Така, че на изборите на 27 октомври ще има едно ДПС и половина – коалиция „ДПС – ново начало“ и „Алианс за права и свободи“.

Това коментира в ефира на телевизия „България он еър“ журналистът Илхан Андай.

"Марката ДПС от всички възможни абревиатури в България е най-важната, изхождайки от това, че профилът на избирателя клони към малко по-невежи хора в периферията и за тях ДПС е паролата и повикът да се отиде да се гласува, да се протестира, да се бунтува", заяви журналистът.

Андай отбеляза, че вероятно и Ахмед Доган, и Делян Пеевски вече съжаляват, че заради един Рамадан Аталай е „запален юрганът“.

"Ахмед Доган промотира Пеевски за феномен, отпусна се в неговите ръце, но не допусна, че един агресивен бизнесмен като него ще приложи схемата за успех и в Движението за права и свободи. Те са несъвместими от гледна точка на това, че това, което може да направи един бизнесмен с високи цели, не може да го приложи в една партия, където ориенталското е със здрава основа", коментира Андай.

Адвокат Гигова за казуса с двете ДПС-та: Нито ЦИК, нито съдът могат да избират

Грешката на Пеевски е желанието му всичко хубаво в ДПС да се случи бързо, а е трябвало да приложи ориенталските прийоми, присъщи на „сарайската“ партия – „яваш-яваш“ и по-нежно, отбеляза журналистът.

Видя се, че във фракцията на Доган няма хора с харизма да бъдат водачи на терен, да бъдат харесвани от хора, затова почетният председател задължително трябва да се появи на терен, смята Андай.

Според него, Ахмед Доган не е във форма, общо казано, но „ако трябва, да бъде допингиран, но да го закарат в центъра на Кърджали“, в противен случай Делян Пеевски ще има повече гласове на 27 октомври.

При ниска избирателна активност в новия парламент ще има две „турски“ партии, прогнозира журналистът.

Водещи новини

Още новини