Гюнеш, "Балкански турци": Изселниците в Турция гласуват традиционно за Доган

  • 09 септември 2024 09:49

  • 3435
  • 3
Гюнеш, "Балкански турци": Изселниците в Турция гласуват традиционно за Доган
© Novini.bg/ Canva

"Властта е само за един и всеки, който има шанс, иска да го пробва. Това е основният проблем". Така Джеват Гюнеш, представител на организацията "Балкански турци" за района на Одрин, определи конфликта в ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. Той напомни отцепванията от Движението в годините и подчерта, че Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от си е отстоял позицията. По думите му изселниците ни гласуват традиционно за него, като за тях ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с с лидер Доган е "тяхно спасение":

"При нас конфликт няма. Разделение най-вероятно ще има. Хората, които са традиционни – те ще гласуват за автентичното ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с – партията на Доган, а хора, които имат познати, връзки или роднини от страната на Пеевски – те ще гласуват за тях".

Андреев: Не е добър знак толкова дълго ЦИК да забавя регистрацията на участник в изборите

В предаването "Преди всички" Гюнеш сподели, че не са имали притеснения за това, че Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на е оглавил ДПС. Но:

"След като Пеевски стана съпредседател на партията, хората малко шушукаха и мислиха, че това не е редно, но в крайна сметка те решиха, че в една европейска страна и българска партия с мнозинство етнически турци може да има съпредседател българин. Това не беше голям проблем за нас. Проблемът се яви след това".

Според него на изборите вероятно ще има хора, които да се объркат между двете коалиции. По думите му върху тях няма натиск от двете фракции в Движението. Изселниците искат хората да са единни както в ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, така и в другите партии, подчерта Гюнеш.

Българите в Турция продължават да се надяват след тези избори на стабилна държава, политика, икономика и правителство, което да изкара пълен мандат. Те обаче изразяват съмнение, че това ще се случи.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
3435 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.09.09 | 11:50

3
Само докато имаше кой да плаща автобусите.
НИКОЙ НЕ ГЛАСИВА

2024.09.09 | 10:43

1
4 МИЛИОНА ПУМЯРА 6.5 БЮЛЕТИНИ
МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ

2024.09.09 | 10:44

2
ОТ ПЕ ДЕРАСТИТЕ ДС :)

Добави коментар

Водещи новини