Габриел Вълков, БСП: Нинова да се регистрира както иска, вече не е член на партията

Novini.bg
share

Обновлението в БСП вече е факт и това си проличава по листите на партията за изборите. Живецът е в младите и интелигентни хора, които ще обърнат тенденцията на загуба на доверие в лявото на 180 градуса. Това увери в интервю за Novini.bg Габриел Вълков - председател на Младежкото обединение в БСП.

"В понеделник Градската конференция на БСП нареди своите листи. Виждаме изцяло нови лица. Например, в 23-ти МИР, в който попадам и аз. Първите шест места са заети основно от млади хора, членове на малдежкото ни обединение. Сега остава Националният съвет да утвърди тези листи и нареди водачите - така е по Устав", обясни той.

Младежите от БСП: Партията по този начин не може да продължава

"Сега е моментът обединената нова левица да покаже новите си кадри, следващото поколение политици, които са необходими на България", изрази увереност Вълков.

"Мая Манолова, Татяна Дончева, Румен Петков - всеки от тях е председател на своята партия. Доколкото разбирам до момента от разговорите, всички те са готови да покажат новото лице. Така го усещам аз. Всички по-опитни лидери - крачка назад, за да могат да извадят нови лица, нови попълнения в лявото, интелигентни и млади хора. Те, от своя страна, ще помагат с експертизата си", посочи социалистът. 

Вълков е убеден, че българите ще върнат доверието си в лявото. "Отливът на гласоподаватели създадохме и през вътрешните скандали в БСП. Тази страница вече е затворена!", категоричен е Вълков. Той разкри визията си относно бъдещето на партията.

20 леви формации се явяват обединени на парлментарните избори

"Отваряме нова страница - много по-обединителна. Утре ще подпишем коалиционно споразумение с 20 леви формации за общо явяване на предстоящите избори. Да върнем модерното ляво, от което България има нужда", призова младият социалист. И добави: "Искаме да се съберем и излъчим алтернатива на досегашното управление".

Паралелно с очистването на партията, се е извършвала и същинската работа. А именно: създаването на нова платформа, за която ще се знае в повече детайли само до няколко дни. Една от основните точки в нея е свързана с помощ за хората с репродуктивни проблеми. "'За младите семейства - до 35 г., предлагаме безплатни ин витро процедури. Раждаемостта в България спада. Предлагаме и за всяко второ и  трето дете около 10 000 лв. на семейство при двама работещи родители", уточни Габриел Вълков.

"Още една от основните теми, които сме заложили, е образователна реформа, включваща дуално образование, където младите хора да имат и практика, освен да учат теория. Да върнем и засилим съществуващите професионални гимназии. Това е много важно, за да градим образовани кадри, които да разбират от професията си. Другото много важно е да обвържем висшите учебни заведения с нуждите на бизнеса, икономиката, предприятията и държавата", добави той.

Нинова: Готови сме да регистрираме БСП за изборите за кметове на 20 октомври, но временното ръководство мълчи

"След двумесечни вътрешнопартийни разговори и преговори с Корнелия Нинова, Георги Свиленски и Ченчев, не можа да се постигне консенсус - продължават да рушат партията, да говорят как те я управляват, как тя ще слага подпис. Накрая се стигна и до това изключване. И моралната, и правната възможност е БСП и временното ръководство да регистрират листите, защото Нинова в момента е изключена, няма как да го направи. Тя дори не е член на партията, как да е неин председател", на мнение е Вълков. 

Младият социалист завърши със следния призив: "България е в тежка политическа криза. Важно е всички да гласуват. Негласувайки, оставяме държавата в ръцете на мафията и олигарсите, които купуват гласове. Гласувайте за лявото! България има нужда от силна лява партия, която да работи за хората! Нека българите е да погледнат на лявото по различен начин от този, по който са го виждали до момента".

По материала работиха: Галя Георгиева и Теодора Павлова

Водещи новини

Още новини