Ще успеят ли двете фракции в ДПС да разделят електорат?

Кадър Нова телевизия
share

Регистрацията на две различни коалиции с ДПС коментираха социалният антрополог Харалан Александров и журналистът Петко Георгиев в „Здравей, България“ по Нова телевизия.

Георгиев е на мнение, че разцеплението в ДПС по-скоро може да даде нови политически възможности. Той смята, че в самото разделяне на партията няма политически причини.

Александров посочи, че конфликтът е политически и той ще бъде решен на политическия терен. Той е на мнение, че „не е сигурно, че двете фракции в ДПС ще успеят да разделят електората“ и подчерта, че разломът вътре го освобождава избирателите.

ЦИК реши казуса с ДПС: приема едновременно документите на двете фракции

Георгиев е на мнение, че политическата сила на ДПС вече няма да е същата. „Който и да е победител в тази битка, балансът на силите в България вече се променя и везните се накланят в посока на други играчи, например ГЕРБ, Румен Радев“, каза още журналистът.

Гостите коментираха и разцеплението в БСП. Георгиев смята, че „движенията в партията са с цел да отпадне пречката за обединението на путиниския блок в България“. Александров е на мнение, че ситуацията е по-сложна. „Смятам, че има участие на стейкхолдърите в тези акции“, допълни той.

Водещи новини

Още новини