Ще получи ли охрана от НСО Ахмед Доган?

Bulphoto (архив)
share

Специална комисия обсъжда застрашена ли е сигурността на почетния председател на ДПС Ахмед Доган и има ли основания държавата да го пази.

Причината е, че от вчера в имотите, които Доган обитава от много години, влязоха охранители, изпратени от собственика им – Данаил Папазов.

До сблъсъци между привърженици на почетния председател на ДПС и полицията се стигна днес пред имота в кв. „Бояна“ в София. Там беше и синът на Доган – Демир.

Министър Илков коментира рокадите в МВР, ситуацията в Боянските сараи и застрашен ли е животът на Ахмед Доган

Поддръжници на почетния председател от вчера дежурят и пред имота в парк „Росенец“ в Бургас. Там ситуацията е спокойна засега. Според хората, събрали се пред имота в „Росенец“, решението е да бъде отказана държавна охрана на Ахмед Доган.

На въпрос на БТВ към НСО дали ще предоставят охрана, но оттам отказаха информация с обяснението, че тя е квалифицирана и не могат да кажат какво е решението на комисията.

За сигнал до ДАНС и до НСО с „обезпокояващи“ данни, които са свързани със сигурността на почетния председател на ДПС съобщи вътрешният министър Атанас Илков.  По-късно независимият депутатът Димитър Николов, член на ДПС, съобщи, че МВР е отказало охрана на Ахмед Доган.

Службите са обезпечили неприкосновеността на местонахождението на Доган, обяви вътрешният министър.

Водещи новини

Още новини