Ген. Атанасов: Номинираната Екатерина Захариева няма да е еврокомисар, има друг в ръкава на Борисов

Булфото
share

Бойко Борисов номинира Екатерина Захариева за еврокомисар, но няма да е тя, има друг в ръкава. Това заяви в интервю пред БНР ген. Атанас Атанасов, съпредседател на ПП-ДБ.

Той отказа да каже кой е човекът "в ръкава на Борисов", за да спекулира.

Атанасов бе категоричен, че ПП-ДБ няма да играят в уреден мач по отношение на номинациите и избора на български еврокомисар.

"Внесли сме предложение от парламентарната група на ПП-ДБ, още преди ваканцията, за промяна на правилника на НС, която предвижда кандидатурата за еврокомисар да се одобрява от правителството и да бъде одобрен и от НС. Само че пипаха си ушите. Забравиха и досега можеше да се направят промените. Това, на което сме свидетели и главното действащо лице е Главчев, е три дни преди изтичане на срока казва "дайте имена", коментира Атанас Атанасов.

ГЕРБ издига кандидатурата на Екатерина Захариева за еврокомисар

И попита: Откъде излезе Сергей Станишев? Въпросът е в друго, не може да бъдат извивани ръцете на институциите "или утре правим еврокомисар, или си гледайте работата". Ние настояваме да имаме процедура, дори да не се спази срокът. Ако има мотивация в НС, за седмица би могло да се промени правилника и да се направи изслушване на по-широк кръг от хора иначе в уреден мач няма да участваме.

Атанасов каза, че следващата седмица депутатите се връщат в НС и допуска, че може да има да има ново извънредно заседание за еврокомисар, ако има желание да се промени правилника.

Според него "някой някъде е наредил всичко и сега на Главчев му е поставена задача. Понякога и Борис, и Пеевски казват". "Не знам в каква роля и форма ще се явят на следващите избори парчетата от ДПС", призна съпредседателят на ПП-ДСБ.

И отправи предупреждение: Етническата основа на ДПС е въпрос на национална сигурност, не може да си играем по тази важна тема, защото назад в годините сме виждали как ескалира напрежението.

Водещи новини

Още новини