Кирил Петков: Само масовото гласуване ще им обърка сметките

Bulfoto
share

Още преди официалното обявяване на състава на новия МС от ПП-ДБ изразиха резерви към назначаването на Атанас Илков за вътрешен министър. С политиката се раздели досегашният министър на транспорта Георги Гвоздейков, който беше изключен от партия ПП заради решението си да остане в служебното правителство. Късно снощи съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков обяви, че Бойко Борисов и Делян Пеевски са тези, които искат да направят Атанас Илков шеф на МВР. 

Във "Фейсбук" Петков напомни, че Мария Габриел е предложила първо Илков за министър на вътрешните работи преди Калин Стоянов. От ПП-ДБ обаче го отхвърлили заради Пеевски и заради акцията в Лясковец. 

"Не сме си променили мнението. Само масовото гласуване на изборите ще им обърка сметките“, написа Петков.

Припомняме ви, че през 2014-та срещу барикадирал се в къщата си в Лясковец въоръжен мъж беше изпратен екип от антитерористичното звено на МВР. Акцията завърши със загинал полицай и трима ранени униформени.

По това време Илков е началник на отдел "Криминална полиция" към Главна дирекция "Криминална полиция".  

Номинираният за служебен вътрешен министър Атанас Илков с първи коментар

След този случай той оглавяваше областните управления в Пловдив и Кърджали. За да стане министър, Илков ще се раздели с досегашния си пост на директор на Главна дирекция "Национална полиция".

След като не намери място в новия служебен кабинет, с политиката обяви, че се разделя Георги Гвоздейков - досегашен министър на транспорта в първия служебен кабинет на Димитър Главчев, но и в кабинета на Николай Денков. 

"Казвам сбогом на политиката, но не с разочарование“, написа той в социалната мрежа. Гвоздейков беше изключен от ПП заради решението му да остане министър в правителството на Главчев.

Водещи новини

Още новини