Зафиров за Калин Стоянов: Остане ли министър, настъпва конституционна криза

Булфото, архив
share

Калин Стоянов трябва да вземе решение дали иска да бъде политик, или иска да бъде служебен министър на един изключително възлов пост, който би трябвало да гарантира честността и прозрачността на изборите. Това заяви временният председател на БСП Атанас Зафиров по адрес на настоящия служебен МВР министър.

Припомняме, че Стоянов провокира политическо напрежение, а присъствието му в проекто кабинета на Горица Кожарева стана причина президентът Румен Радев да откаже да подпише указа за назначаването му. Стигна се до нов опит, за втори мандат на настоящия служебен премиер Димитър Главчев като очакванията са Стоянов да бъде сменен, въпреки протестите на униформените.

"Имаме много ясно изразена позиция по отношение на Калин Стоянов, докато беше министър в кабинета на господин Главчев. Последните действия на служебния министър на вътрешните работи показват, че позицията на БСП е била правилна", заяви Зафиров., който посети местността Жабокрек по случай годишнината от акцията на партизаните от Рило-пиринския отряд, воден от командира Васил Демиревски-Жельо.

Пеевски обяви какво ще направи, ако бъде отстранен Калин Стоянов

„Надяваме се, че премиерът ще чуе повика на обществото и всички тези хора, които ясно и категорично заявиха такава позиция, и Калин Стоянов няма да бъде част от следващия кабинет. Ако остане, това би означавало поредна, този път доста тежка политическа криза, която вече наистина ще прерасне в конституционна със съвсем неясен завършек", заяви Атанас Зафиров, цитиран от БТА.

"За да имаме успешно управление, за да имаме диалог, партиите първо трябва да започнат да говорят помежду си", допълни Зафиров и призова за висока избирателна активност на предстоящите парламентарни избори.

Водещи новини

Още новини