Централното оперативно бюро на ДПС се събира в летния сарай на Ахмед Доган

Bulphoto (архив)
share

Централното оперативно бюро (ЦОБ) на ДПС се събира в лятната резиденция на Ахмед Доган в „Росенец“. Срещата е насрочена за 14:00 ч. във вторник, предаде БТВ, позовавайки се на свои източници.

Очаква се членовете на Централното оперативно бюро да вземат решение как ще процедират на предстоящия парламентарен вот.

Преди шест дни в централата на ДПС в София се проведе заседание на колективните органи на партията, членовете на ЦОБ и народните представители от ДПС, без Делян Пеевски и близките до него.

Доган иска да върне собствеността в ТЕЦ "Варна" на ексминистър

В публикация в страницата си във Фейсбук от пресцентъра на ДПС написаха: „Колективните органи на ДПС ОТНОВО работят с пълна сила! Няма връщане назад“. На снимките се вижда, че Ахмед Доган не присъства. Във вторник се очаква да се проведе такава среща и с почетния председател на партията в летния му сарай.

Миналата седмица стана ясно, че Централният съвет на ДПС ще заседава след като президентът Румен Радев подпише указа с датата на предсрочните избори.  Днес обаче държавният глава отказа да подпише указа заради номинацията на Калин Стоянов за вътрешен министър в служебното правителство на Горица Кожарева.

От началото на лятото Доган обитава лятната си резиденция в „Росенец“ и редовно приема близки до него активисти на партията, след като възникна напрежение между него и съпредседателя на ДПС Делян Пеевски. Напрежението в ДПС беше породено от гласуването на проектоправителството на ГЕРБ-СДС с премиер Росен Желязков на 3 юли.

 

 

 

 

Водещи новини

Още новини