Общинските съветници от Продължаваме промяната в СОС: Крадецът вика: „Дръжте крадеца“

ПП-ДБ
share

 Крадецът вика: „Дръжте крадеца“. С тази народна мъдрост накратко можем да опишем последното засега изказване на г-н Антон Хекимян, доскорошен „топ журналист“, настоящ отдаден общински съветник, това се посочва в позиция на общинските съветници от Продължаваме промяната (ПП) в Столичния общински съвет (СОС), изпратена на редакционния имейл на novini.bg.

"Категорично се противопоставяме на всякакви опити за внушение, че друг, освен представителите на ГЕРБ, има „вина“ за икономическия възход на обвинените от прокуратурата Румен Гайтански – Вълка и Стоян Мавродиев", заявиха съветниците.

Докато г-н Хекимян повтаря през няколко седмици, че новата власт в общината е премахнала само два реда керемиди от незаконния ловен хотел на Румен Гайтански, нека не забравя да попита и кой всъщност помогна за изграждането на този хотел, за да може Вълка да си паркира необезпокоявано в двора му своите 30 луксозни автомобила с марки като Бугати, Ролс Ройс и Мерцедес, осем от които бяха иззети на първо време от прокурорите, допълниха общинарите.

Обискират имоти на Румен Гайтански - Вълка

"Според събраните от разследващите доказателства през 2019 година кредит от близо 150 милиона лева е отпуснат на фирма на Вълка с личното съдействие на тогавашния шеф на Българската банка за развитие (ББР) Стоян Мавродиев, посочиха още от ПП. Нека припомним на неуморно питащия общински съветник, че същият този Мавродиев е бивш депутат и висш кадър на ГЕРБ. Той, съвместно с Владислав Горанов (санкциониран по „Магнитски“), са считани за големите експерти по финанси в партията.  Също така припомняме на г-н Хекимян, че именно ГЕРБ допусна да се започне и завърши въпросния строеж на ловния хотел, а също така не си мръдна и пръста, за да си върне от Вълка къпалнята „Мария Луиза”, пише в позицията.

"Друго наследство от партията на Хекимян е сметоизвозването в София, средствата за което за пет години възлизат на 430 млн. лв. За голяма част от него отговарят фирми, свързани именно с Румен Гайтански-Вълка", заявиха общинарите.

"Така че, г-н Хекимян, наистина крадецът вика „Дръжте крадеца!“, написаха още от ПП.

 

Водещи новини

Още новини