Георги Георгиев от ГЕРБ боядиса сам пешеходна пътека, обвини Васил Терзиев

Фейсбук
share

Народният представител от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев боядиса сам пешеходна пътека, обвини Васил Терзиев в бездействие.

"Знаете ли защо сам боядисах пешеходната пътека пред 68 училище "Акад. Никола Обрешков" в Дружба? Получих десетки сигнали за липсваща пътна маркировки и изчезващи пешеходни пътеки, писах писма до кмета Терзиев и реакция няма.

Пътната безопасност е мой личен приоритет. И докато с колегите ми търсим подкрепа в парламента за законопроекта на ГЕРБ за общинските камери, София вече два месеца е без пътна маркировка и пешеходни пътеки.

Не можем да говорим за пътна безопасност, когато по-малко от един месец преди началото на учебната година, пешеходните пътеки са в окаяно състояние, а кметът на София нищо не прави по въпроса. От незнание или от безхаберие? Не знам, но резултатите са плачевни.

Благодарение на Васил Терзиев, който 9 месеца спа и не сключи съответните договори, вече втори месец всички улици в Столична община са оставени без поддръжка на инфраструктурата за пътна безопасност.

Няма как да се положи и 1 квадратен сантиметър пътна маркировка вече, нито да се постави 1 нов пътен знак, няма как да се боядиса и една пешеходна пътека, заради престъпното бездействие на кмета Терзиев.

Писах писма до Васил Терзиев като народен представител, колегите ми от общинския съвет свикаха комисия, за да изискат информация и обяснение за безхаберието на кмета, но нищо не последва.

Георги Георгиев: София се управлява от детската градина на Държавна сигурност

Затова след като викахме неволята без успех, се принудих сам да боядисам пешеходната пътека пред 68 СУ "Акад. Никола Обрешков" в Дружба.

Призовавам Васил Терзиев да си свърши работата и да намери решение на проблема, който самият той създаде и да не оставя децата на София на произвола, без пътна маркировка, знаци и пешеходни пътеки, които да ги пазят. Безопасността на децата няма цвят и няма партийна принадлежност, тя трябва да бъде над всичко.

Ако ръководството на общината продължава да бездейства, с десетките граждани, които ми пишат с оплаквания по темата, започваме сами да боядисваме пешеходните пътеки пред училищата."

Водещи новини

Още новини