Нидал Алгафари: Политическите остриета се покриха, което може би е добър знак

Кадър: БТВ
share

Политиците се обраха в изказванията си, т.нар. „остриета“ на партиите се скриха, което може би е предпоставка за едни по-лесни разговори след изборите. Такова мнение изрази в ефира на bTV политическият анализатор Нидал Алгафари.

Решението на председателката на парламента Рая Назарян да откаже да бъде служебен премиер Алгафари определи като „неправилно“. Според него отказът ѝ е продиктуван от неудобството, че е ярка политическа фигура от ГЕРБ.

Рая Назарян отказа да стане служебен премиер

Алгафари също така се противопостави остро на внушенията в обществото от някои политици, че изборите ще бъдат манипулирани.

Подобни внушения и твърдения са нередни за една парламентарна държава, посочи той.

Анализаторът допълни още, че „най-вероятно“ се обсъждат варианти за свалянето на Рая Назарян от председателското място в парламента.

На свой ред журналистът Веселин Стойнев също упрекна Назарян за нежеланието ѝ да стане служебен министър-председател, припомняйки, че спорните промени в Конституцията са били подкрепени и от нея, т.е. още тогава е била наясно, че председателят на Народното събрание е сред вариантите за служебен премиер, а сега отказва да ѝ бъде делегирана такава отговорност.

За варианта подуправителят на БНБ Петър Чобанов също да бъде служебен министър-председател, журналистът отбеляза, че едва ли може да се намери по-ясно изразена политическа фигура от ДПС, която е и от лагера на Делян Пеевски.

Водещи новини

Още новини