Георги Георгиев: София се управлява от детската градина на Държавна сигурност

Булфото
share

"Биполярният морал се оказва диагноза за някои политически формации. Днес народният представител от ПП-ДБ г-н Атанас Атанасов остро възрази срещу предложението да бъде награден Георги Йорданов с мотив, че е бил член на Политбюро".

Това написа в профила си във фейсбук бившият председател на СОС и настоящ депутат от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев.

Преди само няколко месеца г-н Атанасов и лидерите на „Промяната" в София издигнаха кандидатурата на Васил Терзиев за кмет на София, припомня той.

Декларация на ПП-ДБ нажежи страстите в парламента, БСП побесняха

Ето и пълния текст на публикацията на Георги Георгиев:

"Биполярният морал се оказва диагноза за някои политически формации. Днес народният представител от ПП-ДБ г-н Атанас Атанасов остро възрази срещу предложението да бъде награден Георги Йорданов с мотив, че е бил член на Политбюро. Преди само няколко месеца г-н Атанасов и лидерите на „Промяната" в София издигнаха кандидатурата на Васил Терзиев за кмет на София. Публична е тежката ДС-биография на семейството на г-н Терзиев. Известно е, че и той с подкрепата на ПП-ДБ-СС, инсталираха на ръководни позиции в общината цялата детска градина на ДС. И ако не трябва да съдим за човек по семейството му, то със сигурност тази максима не важи за парите му. За старта на своя бизнес г-н Терзиев умело се е възползвал от парите на фирми на доказани висши офицери на Държавна сигурност. И това са факти, подкрепени с документи, които всеки може да види в Търговския регистър. Журналистически разследвания показаха, че фирмата му „Телерик" е учредена като дъщерна фирма на „Кимкооп трейдинг", в която доказано участват 4 висши ченгета от ДС. През 2005 г. добрите чичковци от „Кимкооп" прехвърлят готов бизнес за софтуер за 2 милиона лева с клиентелата и със служителите на новата си фирма „Телерик". Сред прехвърлените служители са и Терзиев, и неговата сестра. Това се нарича летящ ДС-старт в живота. Прилагам и част от документите, които бяха изнесени в медиите миналата година: 1. Уставът на "Телерик", където е записано: "Телерик" АД е ДЪЩЕРНО ДРУЖЕСТВО ... на "КИМКООП ТРЕЙДИНГ" ООД... и ТАКА ЧАСТ от "КИМКООП ГРУП". 2. Документи от прехвърлянето на фирмата през 2005 г., от които е видно, че "КИМКООП ТРЕЙДИНГ" прехвърля на "Телерик" 39 служители, валутна сметка със 157 400 долара, взимания от клиенти за 159 157 лв., компютри, компютърни конфигурации и програмни продукти с балансова стойност 84 594 лв. Или общо активи на стойност 500 хил. лв. от фирмата-майка на дъщерната фирма. Отделно 1 315 486 лв. са описаните приходи и печалба за първите 7 месеца на 2005 г. на отдел "програмни продукти" на "КИМКООП ТРЕЙДИНГ", който отдел се превръща в "Телерик".

Водещи новини

Още новини