Борисов за преговорите с ИТН: Ако участва Слави Трифонов, ще участвам и аз

share

Ние имаме програма, която ще сложим на масата. Имаме и разговори, проведени с тях по време на първия мандат. Съгласен съм с Балабанов, че е време за държавници. Но беше време и преди две седмици. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента. 

Тези преговори са полезни. Биха ни научили на повече мъдрост за след избори, каза още той.

На въпрос ще участва ли лично в преговорите с ИТН, Борисов заяви: "Ако участва Слави Трифонов, ще участвам и аз. Ако не – има преговорен екип".

ИТН се среща днес с БСП

Той коментира и появилата се информация за сваляне на председателя на парламента Рая Назарян. "Принципът, че първата политическа сила трябва да има председател на Народното събрание, трябва да се спазва. Не би ми хрумнало, че могат да направят подобно нещо. Това означава ново мнозинство преди изборите и един много разсърден ГЕРБ. Преглътнахме нашите арести, преглътнахме Росен Желязков, Рая Назарян мисля, че партията няма да преглътне. Ще ликвидират всякакви възможности за разговори. Ако се намери ново мнозинство, което да свали председателя на НС, това ще е мнозинството за управление", добави Борисов. 

Относно решението КС за промените в Конституцията, Борисов коментира: В правовите държави има един принцип - съдебните решения не се обсъждат, а се приемат. Тъй като миналата година имаше всеобщо празнуване на рождения ден на Пеевски в моя кабинет. Аз бях за малко, но след това Христо, Атанас, Киро, Асен са останали до късно да се почерпят за здраве, разказа Борисов. "И затова може би, когато имаше две решения на съд, и двете срещу ГЕРБ - падна съдебната реформа на ГЕРБ в КС, и второто - за кмета Терзиев. Не ги коментираме. Сега бяхме свидетели на една семейна свада между коалиционните партньори ПП-ДБ и БСП. Подкрепям ген. Атанасов за Георги Йорданов, но искам да се разграничи от внуците на мракобесната ДС, на висшите ешелони на ДС (Васил Терзиев). Който махна главния архитект на София и със същите трикове на ПП сложи една жена, която не познавам, но хем е главен архитект, хем не е, защото за тази длъжност трябва конкурс. Затова призовавам ген. Атанасов да се разграничи от този кмет, защото другото е много двоен аршин", посочи Борисов. 

Конституционният съд обяви решението си за основния закон

Борисов призова министъра на културата да оттегли предложението за връчване на орден "Стара планина" на Георги Йорданов. 

Водещи новини

Още новини