Главчев: Пожарът на границата с Гърция е навлязъл на българска територия

Булфото (архив)
share

Пожарът на границата с Гърция е с малко навлязъл в българска територия - на 50 м. Но това ни дава възможност да действаме. Утре в акцията ще се включат и два френски самолета. Те ще добиват вода от близък водоем, като вместимостта на всеки самолет, е седем тона. Ще пристигне и хеликоптер на Главна дирекция "Гранична полиция", с който ситуацията ще бъде наблюдавана отвисоко. Това коментира по време на брифинг служебният министър-председател Димитър Главчев.

"Просеките са направени, взети са всички възможни мерки. Теренът е труднодостъпен. Не можем да потушим пожара единствено с хеликоптери, трябва да има и помощ по земя", заяви служебният вътрешен министър Калин Стоянов.

Очаква се противопожарен самолет от Франция за гасенето на пожара на границата с Гърция

Главчев коментира и дали би станал отново служебен министър-председател.

"Служебно правителство сме, изпълняваме си службата, по политически въпроси питайте президента и политическите партии. Ние работим, докато трябва."

Попитан дали би приел отново да стане служебен премиер, той отговори: "Не съм от тези, които дезертират, но има да се извърви път още. Имаме конституционна процедура. Най-добре е да се направи редовно правителство, мен ако питате".

"Не знам вече дали да съм оптимист за третия мандат, въпреки че по природа винаги съм казвал, че съм оптимист."

Водещи новини

Още новини