Ивайло Мирчев: Решението на КС е подарък за рождения ден на Пеевски

Bulfoto
share

"Реалностите са, че това не е решение на Конституционни съд. Това е решение на двама души. Единият се казва Делян Пеевски, днес между другото има рожден ден. И това, което направиха вчера конституционните съдии беше подарък за рождения му ден. Вторият човек е също много интересен. Това е шефът на ВАС - г-н Чолаков", така Ивайло Мирчев коментира решението на КС за отмяна на съдебната реформа в "Денят започва с Георги Любенов".

Те контролират голяма част от конституционните съдии, добави той.

"Това не е шамар за нас", беше категоричен той.

Това е шамар за конституционните съдии според него и удар срещу България. Не може да си обясни как тези съдии ще го обяснят на децата си.

"След като ЕС излезе с коментар, че тези промени са ок и ние ги приветстваме, те са чакани от над 17 години. 17 години се драпа за тези промени, те успяха да ги "опраскат".

И не само това са "опраскали", допълни Мирчев. Но урокът, посочи той е, че има една група от хора, най-отгоре стои Делян Пеевски, контролират страната и това ще ги накара да станат още по-решителни.

Христо Иванов: Съдебната реформа отиде в кошчето за боклук. Кошчето се казва Филчев

"Ще видите, че накрая имената на тези, които направиха това срамно гласуване в КС, те наистина няма да имат обяснение пред обществото".

След "натиска от страна на Пеевски и Чолаков", каза още Мирчев, ние се връщаме към това, каквото си беше.

"Истинската власт в държавата, там, където Пеевски и хората около него, контролират страната са регулаторите".

По думите му това са КЕВР, Комисия за защита на конкуренцията, които в момента "работят по друг начин".

"Звъни един човек и казва - опраскваш тази фирма. Този го пускаш да работи. Онзи няма да работи".

Затова и от ПП-ДБ са искали да сменят именно регулаторите.

Мирчев коментира и изказванията на Антон Кутев, свързани с помощта, която България оказва на Украйна.

"Моето усещане е, че след опорките на Путин последва някакъв архаичен социализъм. Ако искате да минем към някаква нормалност и тъй като г-н Кутев коментира оръжието за Украйна, а на мен това ми е тема. Нека да стане ясно за българското общество. България помощта с оръжия, която оказва на Украйна, е изпратила много малко. Всичко ни се възстановява като суми от ЕС и американските фондове" Ивайло Мирчев от "Демократична България".

По думите му в момента Украйна се превръща в един от най-големите инвеститори в България. Като цинично определи начина, по който се коментира какво ще бъде дадено на Украйна, след като в страната ни постъпват огромни средства, именно заради нея.

"Тези путинови опорки наистина да ги приключим, защото звучат цинично".

Водещи новини

Още новини