Нидал Алгафари: Алогизмът и шизофренното поведение на нашите политици изискват психотерапия

Кадър - Нова телевизия
share

Алогизмът и шизофренното поведение на нашите политици изискват психотерапия. Виждали сме какви ли не безумия, всичко може да се случи с третия мандат. Президентът трябваше да задържи втория мандат поне две години. След това да излезе на политическия терен със свой проект. Всичко друго ще доведе до избори, ще има малки промени във формациите, но като цяло ще е същото. Това заяви в ефира на Нова телевизия политическият PR Нидал Алгафари.

По думите му със сигурност ще има предсрочни избори. "Може би ще се нагледаме на същата картина като сегашната. Личностите ни са с голямо его, отново ще поставят безсмислени условия - няма да се коалират с определени хора. Това го правят 10 души в страната, другите не са съгласни, но нямат властта да го променят", допълни той. 

Проф. Киров разкри кога ще са предсрочните избори

На свой ред журналистът Асен Агов смята, че с оставката на Байдън си отива цяло поколение. "Той ми беше на гости през 1999 г. и прекарахме доста време заедно. Това е смирен и напълно убеден в демокрацията човек. Той показва едно качество, отсъстващо в политиците у нас - себеотрицание", посочи той.

Според него Пеевски не е феномен. "Необходима е нова структура на държавата. Някой трябва да излезе и да каже, че са нужни много дълбоки промени. Съюз на ГЕРБ и ПП-ДБ ми се струва абсурден. Политиката е ирационална дейност, няма логика в нея. Ние сме член на богатите страни в света, обществото се е преборило за това. Народът може да излъчи лидери, които да осъществят промяна, щом в другите европейски страни могат да го сторят, хубаво е да взимаме пример от тях", коментира Агов.

И определи ниската избирателна активност като мирен протест на хората.

Водещи новини

Още новини