„Възраждане”: Няма да участваме в плаващи мнозинства с ГЕРБ и ДПС

share

„Възраждане” обявиха, че на срещатата днес е имало само представители на „Демократична България”, но не и на „Продължаваме Промяната".

„Нямаме представа защо от Промяната не присъстваха. Можем само да предполагаме. Може би, защото на една отворена среща преди няколко дни предишен министър на регионалното развитие г-н Цеков заедно с кмета на Благоевград обясниха  как под никаква форма няма да участват в разговори за изхвърлянето на ГЕРБ и ДПС от управлението”, заяви Цончо Ганев по време на брифинг на „Възраждане”.

От партията са категорични, че нямат никакво доверие на ПП-ДБ, най-вече, защото водят разговори и с ГЕРБ, и с ДПС. И допълват, че няма да участват в плаващи мнозинства.

"Възраждане" ще подкрепи декларацията на ПП-ДБ, но при едно условие

За "Възраждане" е важно да има правителство в рамките на 50-то Народно събрание, но без ГЕРБ и ДПС.

"За да стигнем до нещо конкретно за излизане от тази политическа криза сме готови за разговори. Ние сме диалогични", настоя той. От "Възраждане" обаче искат конкретни политики, заради които са готови да се откажат от всякакви постове в изпълнителната власт. От ДБ обаче не са съгласни с исканията им - "Възраждане" отговориха на декларацията им със своя декларация, в която настояват за редица национални референдуми, включително за членството ни в НАТО и американските бази у нас.

Водещи новини

Още новини