Христо Гаджев и Маноил Манев от ГЕРБ-СДС оглавиха Комисията по отбрана и Комисията по вътрешна сигурност

Булфото (архив)
share

Христо Гаджев от ГЕРБ-СДС беше избран за председател на Комисията по отбрана в 50-ото Народно събрание. Той беше председател на тази комисия и в предходното 49-о Народно събрание.

За заместник-председатели на комисията бяха избрани Ивелин Първанов от „Възраждане“, Иво Цанев от ДПС и полк. Александър Александров от „Има такъв народ“. Комисията по отбрана се състои от 19 народни представители, реши парламентът. 

Председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в парламента стана Маноил Манев от ГЕРБ-СДС, а заместник-председатели - Людмила Илиева от ПП-ДБ, Цвета Рангелова от „Възраждане“ и Ертен Анисова от ДПС. Вътрешната комисия се състои от 19 народни представители. 

Комисия за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специални разузнавателни средства и достъпа до данни по Закона за електронните съобщения се формира на паритетен принцип - по двама народни представители от всяка парламентарна група, приеха още депутатите. Тя се председателства на ротационен принцип за една парламентарна сесия според числеността на парламентарните групи, последователно от членовете на комисията. 

Кирил Петков оглави парламентарната комисия по европейски въпроси, а Андрей Цеков - по регионална политика

За ротационен председател на комисията за настоящата сесия беше избран Даниел Митов от ГЕРБ-СДС. В състава на комисията влизат още Христо Терзийски от ГЕРБ-СДС, Атанас Атанасов и Бойко Рашков от ПП-ДБ, Ангел Славчев и Димитър Гюрев от „Възраждане“, Хамид Хамид и Шендоан Халит от ДПС, Атанас Зафиров и Иван Петков от „БСП за България“, и Александър Алексанров и Станислав Богдански от „Има такъв народ“.

Водещи новини

Още новини