Петър Кънев от БСП застана начело на икономическата комисия в парламента

Булфото
share

Петър Кънев от "БСП за България" оглави и в 50-ото Народно събрание Комисия по икономическа политика и иновации. Решението бе подкрепено със 172 гласа "за",21 - "против" и 11 "въздържал се".

Кънев бе председател на комисията по икономическа политика и в състава на 49-ото Народно събрание.

За заместник-председатели на комисията бяха избрани Александър Иванов от ГЕРБ - СДС, Йордан Иванов от "Продължаваме промяната - Демократична България", Димо Дренчев от "Възраждане", и Елван Гюркаш от ДПС за заместник-председател и член. 

Борисов отново е председател на Комисията по външна политика

За членове на комисията от ГЕРБ - СДС бяха избрани депутатите Андрей Рунчев, Мартин Харизанов, Николай Алгафари, Румен Христов, Лъчезар Иванов, Цвета Караянчева, от "Продължаваме промяната - Демократична България" Мартин Димитров, Богдан Богданов и Даниел Лорер, от "Възраждане" Климент Шопов, Георги Красимиров и Борис Аладжов, от ДПС Елван Гюркаш. От БСП за член бе избрана Корнелия Нинова, а от "Има такъв народ" - Драгомир Петров и Ивайло Костадинов.

Комисията се състои от 21 народни представители, седем от които от ГЕРБ - СДС, четирима от "Продължаваме промяната - Демократична България", четирима от "Възраждане" и по двама от парламентарните групи на ДПС, "БСП за България" и "Има такъв народ", отбелязва БТА.    

Водещи новини

Още новини