Ето какво ще обсъждат депутатите през седмицата

  • 10 септември 2024 20:02

  • 302
  • 0
Ето какво ще обсъждат депутатите през седмицата
© Булфото

Второто гласуване на промени в Закона за адвокатурата, предвижда седмичната проектопрограма за работа на Народното събрание, публикувана на интернет страницата на законодателния орган. С измененията се дава право на адвокатите да могат да рекламират дейността си. С други текстове се премахва забраната за уговаряне на възнаграждения под определен минимален размер и свързаната с това дисциплинарна отговорност, както отпада и задължението за съда при определяне на отговорността за разноски да е обвързан от подобен минимален размер на възнаграждение.

При липса на уговорено възнаграждение за оказаната правна помощ, адвокатският съвет определя такова възнаграждение на основа на критерии, предвидени в наредба, издадена от министъра на правосъдието по предложение на Висшия адвокатски съвет.

В програмата е и проект на Решение за изменение на Решение за възлагане на министъра на енергетиката да проведе преговори с министъра на енергетиката на Украйна или негов представител с цел продажба на оборудване, предназначено за проекта АЕЦ „Белене“. Вносители са Делян Добрев и група народни представители.

Предвидено е и първото гласуване на промени в Закона за подпомагане на земеделските производители, както и в Закона за личната помощ.

В проектопрограмата е и първото гласуване на промени в Закона за опазване на околната среда. Текстовете трябваше да бъдат обсъдени и гласувани миналия петък, но поради липса на кворум, заседанието беше прекратено.

100 бягства само за 26 дни работа имат депутатите

Депутатите трябва да разгледат на първо четене изменения в Закона за семейните помощи за деца. 

Първото гласуване на Законопроекта за лицата, обслужващи кредити, и купувачите на кредити с вносител Министерския съвет също е точка от седмичната проектопрограма, както и първото гласуване на Законопроект за допълнение на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина.

Тази седмица в петък ще се проведе блицконтрол, в който по правило участват премиерът и вицепремиерите. След това е предвиден и редовният парламентарен петъчен контрол.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
302 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини