Борисов отново е председател на Комисията по външна политика

Булфото (архив)
share

Бойко Борисов оглави Комисията по външна политика и в 50-ото Народно събрание. Решението за състава на комисията бе гласувано със 174 гласа "за", 26 - "против" и четирима "въздържал се". Борисов председателстваше същата комисия и в състава на 49-ото Народно събрание.

От ПГ на ГЕРБ-СДС депутатите гласуваха за членове на комисията депутатите Георг Георгиев, Даниел Митов, Росен Желязков, Павел Христов, а за заместник-председател - Екатерина Захариева. 

Борисов: Сърдечни поздравления, скъпа Роберта Мецола!

От "Продължаваме промяната - Демократична България" бяха избрани депутатите Даниел Лорер, Ивайло Шотев и Стоян Михалев.  От "Възраждане" в състава на комисията бяха гласувани депутатите Ангел Георгиев, Ивелин Първанов и Кирил Тодоров. Кирил Тодоров бе избран и заместник-председател.

От ДПС членове на комисията са Айтен Сабри и Джем Яменов, последният бе избран и за заместник-председател.

От "БСП за България" депутатите подкрепиха номинацията на Деян Дечев.

От "Има такъв народ" за член и заместник-председател бе избран Тошко Йорданов.  

Байрам Байрам от парламентарната група на ДПС пък беше избран за председател на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание. Заместник-председатели на комисията станаха Теменужка Петкова от ГЕРБ - СДС, Асен Василев от „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) и Йордан Тодоров от „Възраждане“.

Комисията по конституционни и правни въпроси оглави Анна Александрова от ГЕРБ - СДС, за заместник-председатели бяха избрани Стою Стоев (ПП-ДБ), Петър Петров („Възраждане“), Хамид Хамид (ДПС) и Мая Димитрова ("БСП за България").

Двете комисии се състоят от по 23-ма народни представители - осем от ГЕРБ - СДС, по четирима от ПП-ДБ и „Възраждане“, трима от ДПС и по двама от „БСП за България“ и „Има такъв народ“, предаде БТА.

Водещи новини

Още новини