Халил Летифов: ДПС ще влезе монолитно и стабилно в едни нови предсрочни парламентарни избори

БНТ
share

Господин Делян Пеевски излезе с една позиция и като че ли от една малка група хора не се прие. Деребеите се опитват да приватизират ДПС. Това заяви заместник-председателят на ДПС Халил Летифов пред БНТ. 

Той не приема да има противопоставяне в ДПС, тъй като това е една от монолитните и стабилни партии през целия преход и това, което се случва в Движението днес е една голяма рана за всеки редови член на партията. 

Халил Летифов отрече ДПС да готви компроматна война срещу Рамадан Аталай и Джевдет Чакъров. Той се надява още процесите в ДПС да бъдат оздравителни, а не разрушителни. 

"Тандемът Делян Пеевски-Ахмед Доган изработи програма за помощ до общините, за да може да се решат проблеми, нерешени от години. Виждаме процеса, който се случва, но може ли това да се реши оттук нататък и ДПС да продължи напред", изтъкна Летифов. 

Халил Летифов обяви ще подаде ли оставка като зам.-председател на ДПС

Според него тема и война господин Пеевски-господин д-р Ахмед Доган няма, категоричен бе Халил Летифов. 

"Ако трябва да се направи крачка в страни назад за монолитността и ДПС, бихме направили, за да се решат подобни грешки в интерес на общото нещо", каза Летифов. 

Халил Летифов заяви, че в Министерски съвет, службите, министри, агенции ДПС не са имали и не са участвали в целия този процес. ДПС са били последователни и са направили кампания за участие в създаване на редовно работещо евроатлантическо правителство. 

Халифов коментира предложението на ПП-ДБ към всички партии за приемане на декларация в търсенето на антикорупционно мнозинство.

Да се опитваш да направиш нещо в политиката, без да си казал какво точно целиш и да го кръщаваш антикорупционно мнозинство. Тук въпросът е дали ПП ще започнат с тях, когато става въпрос за антикорупция. Поведението и действията не кореспондират с духа и текста на член 99, което каза и президентът Радев."

Водещи новини

Още новини