Георгиев: Главчев да съдейства за отстраняването на административните пречки пред инвестиция за 100 млн. край Пловдив

Фейсбук
share

Работните места ги създава преди всичко бизнесът - български и международни компании, които инвестират у нас.

Работата на държавата е да улеснява този процес, като провежда по-бързи административни процедури и да изгражда необходимата инфраструктура до новите заводи и фабрики.

Георгиев от ГЕРБ: ПП-ДБ дефилират с костюми, а не са свършили работа за 1 лев

Затова се обърнах към министър-председателя г-н Главчев с молба Министерски съвет да направи необходимото, за да се реализира важен проект край Пловдив в предвидените срокове.

Да помогнем за изграждането на нов модерен завод за над 100 милиона лева, който ще създаде стотици работни места в Пловдив и региона - това е една от първите ни задачи като народни представители от ГЕРБ-СДС.

Водеща европейска компания разширява присъствието си в региона с нов завод за автоматични прекъсвачи и други електрически части на територията на съседната община Марица - в Икономическа зона "Тракия". Това е приоритетен инвестиционен проект за страната, който ще създаде работни места за висококвалифицирани инженери и технически специалисти, а в училището в Бенковски вече се изучава мехатроника, за да се подготвят кадри за новите производства в района.

Необходима е бърза намеса от изпълнителната власт обаче - за да се обезпечи работата на този и други заводи, държавата трябва да прехвърли собствеността на няколко напоителни канала от държавното дружество "Напоителни системи" към община Марица. Собствеността отново остава публична. С договор между държавата и общината вече е осигурено финансиране за ремонта на тези канали, за да бъдат използвани за новите фабрики, които се изграждат там.

Очаквам служебния премиер да съдейства за разрешаването на проблема, който може да забави и други големи инвестиции в района на Пловдив.

Водещи новини

Още новини