Станислав Анастасов: В писмото на Доган разпознавам езика на Рамадан Аталай

Кадър: БТВ
share

Последните събития не са особено приятни. Доган никога не бе допускал да се развява етническата карта, сега това. Тези разигравания започнаха, когато Рамадан Аталай, Джейхан Ибрямов и Джевдет Чакъров решиха, че някой ги измества. Това заяви Станислав Анастасов от ДПС в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Общинската структура в Хасково си стои зад единността на партията. Те твърдят, че има невероятна преса над членове и симпатизанти на ДПС. Рамадан Аталай днес съм го хванал как звъни да ги заплашва хора как ще бъдат уволнени от работа, ако не си променят позицията. Ретро мутренски заплахи. Не мисля, че може да го направи. Не трябва да се притискат хората по този начин, обясни той.

"Не мога да разбера как Ахмед Доган допуска това. Това е срещу философията на българския етнически модел, който се проповядваше. Имаме колеги, които не са на себе си. Не искат да говорят, искат да ги оставят на мира", чуди се той.

Йордан Цонев: Бивши депутати от ДПС заплашват и атакуват наши активисти

„В писмото на Доган разпознавам езика на Рамадан Аталай. Това трябва да спре. Това не е ДПС на Ахмед Доган с неговия завет. Всички хора, които са посочени, имат отлични резултати, включително Делян Пеевски. Защо някой се опитва да разбива етническия модел, не мога да разбера. Тези членове явно искат да има собствено ДПС. Именно заради подобни практики собствените им членове искаха да ги изключат. Затова е подаден и сигнал“, допуска Станислав Анастасов от ДПС.

Той каза, че няма как да се съгласи с тези абсурдни работи. Ние с новото начало тръгнахме заедно да правим неща за общините. Оставам да работя за хората, които ни повярваха. Няма да подавам молба за напускане на ДПС и няма да предавам хората. Младите турци, мюсюлмани, етноси искат нещо по-добро и ни повярваха.

По думите на политикът Илхан Кючюк е предпочел да бъде изключено ДПС от АЛДЕ, вместо да работи с Делян Пеевски.

Той недоумява защо някой решава да промени нещата в момент, когато ДПС е на историческия си връх.

По думите на Станислав Анастасов лично Асен Василев, когато е бил финансов министър се е подписал, че няма данни за злоупотреби от страна на Делян Пеевски. Такива писма е имало и от други министри. Те са били изпратени дори до Американското посолство, разкри още той и добави, че това е стара тема.


 

Водещи новини

Още новини