Сачева пита: Какво е технически кабинет? Звучи ми като хора, които ще влязат да сменят бравите на вратата

Novini.bg
share

На този етап не не бихме искали да коментираме хипотези, защото все още няма позиция от „продължаваме промяната“-“Демократична България“ за евентуалното връчване на втория мандат на тях. Те имат широко ветрило от лидери, много колективни органи както на ПП, така и на ДСБ и на „Да, България“. Очакваме тяхната ясна позиция, но до момента позицията на ГЕРБ е непроменена – неподкрепа за втория и третия мандат. Това обяви Деница Сачева от ГЕРБ-СДС пред журналисти в кулоарите на парламента.

По думите ѝ от партията продължават да бъдат категорични – при сегашното състояние на политическите и парламентарните групи по-честното решение остават изборите.

„Езикът на омразата ни притеснява, защото не подкрепяме това политически субекти да изграждат своята идентичност на базата на омразата и на това, че не харесват дадена партия. Със сигурност, отивайки на избори, трябва да преосмислим поведението си, за да излезем от тази криза“, смята тя.

Делян Добрев: Аз лично не бих разговарял с ПП-ДБ, питайте преговорния екип

„Не знам какво е техническо правителство, звучи ми като хора, които ще влязат да сменят бравите на вратата. Хората имат нужда от категорични, ясни и силни политически решения. Не съм сигурна, че техниците ще ни бъдат от полза“, каза още Сачева.

Тя допълни: „Ние предложихме две формули - широко правителство с ясна програма и правителство на малцинството. Те бяха бламирани. Какво ще се случи с втория и третия мандат - това не е тема пред ГЕРБ.“

За скандалите в ДПС Сачева подчерта: „Не се месим в нито един вътрешнополитически спор, оставяме колегите да си решат проблемите. Отвратихме хората да влизаме непрекъснато в хипотези. ГЕРБ остана единствената партия, която мисли за хората.“

Водещи новини

Още новини