Филип Попов от БСП за съставянето на правителство: Надеждата умира последна

share

Политическата криза се задълбочава. След разцеплението на "Величие", ДПС изключи още 17 от депутатите си, а други двама поискаха сами да напуснат. Какви са шансовете за редовно правителство?

"Надеждата умира последна. Според мен все още има шансове, ако надделее разумът, държавническото мислене и грижата за бъдещето на България в  сегашното Народно събрание, независимо от тези катаклизми, които се случват в последните седмици и дни. Ние от БСП ясно заявихме и сме го показвали, че винаги сме били разумни, диалогични и поставяме интересите на страната като приоритет", заяви депутатът от БСП Филип Попов в студиото на предаването "Денят ON AIR".

По негови думи страната се нужда от стабилност поради трудната обстановка в света.

"Вече шести, седми избори, продължава политическата класа да настъпва една и съща мотика. Обществото и българските граждани ни дават сигнал - няма една партия или две, които да имат възможност да съставят кабинет, водете диалог, намерете пресечните точки и тези, които ви събират. Ние сме доказали, че можем да намерим пресечните точки и всеки трябва да отстъпи от партийното си его", коментира Попов пред Bulgaria ON AIR.

Атанас Зафиров (БСП): Вървят оздравителни процеси вътре в партията

Той подчерта, че пред България стоят редица проблеми свързани с демографията, икономиката, здравеопазването и образованието.

"Това ще даде своето отражение, но забелязвам, че говоренето и на независимите вече депутати от ДПС и на тяхната парламентарна група е в посока опит за съставяне на кабинет", отбеляза гостът.

Попов е категоричен, че БСП ще направи всичко възможно, за да се състави един програмен кабинет.

Водещи новини

Още новини