СОС смени ръководствата на шест общински дружества

Булфото
share

Столичният общински съвет (СОС) смени ръководствата на шест общински дружества като единствено Стоян Братоев остава в Съвета на директорите на "Метрополитен". "За" гласуваха 31 общински съветници, "против" - 29, "въздържал се" нямаше.

СОС прие доклад относно обявяване на публичен избор за членове на съвети на директори и надзорни съвети на общинските търговски дружества „Център за градска мобилност", „Столичен електротранспорт“, „Столичен автотранспорт“, „Метрополитен“, „Топлофикация София“ и „Софинвест“, внесен от общинските съветници Карлос Контрера от ВМРО и независимите общински съветници Севделина Петрова и Красимир Гълъбов. 

Васил Терзиев: Никой не познава новите ръководители в общинските дружества

Докладът бе приет с гласовете на групите на ГЕРБ-СДС, БСП, "Има такъв народ", Благовест Георгиев, който стана независим, след като бе изключен от групата на "Продължаваме промяната-Демократична България" ("Спаси София"), Карлос Контрера от ВМРО и двамата независими съветници Севделина Петрова и Красимир Гълъбов, които бяха изключени от "Възраждане".

В обяснение на отрицателен вот общинският съветник Борис Бонев от ПП-ДБ (СС) благодари на „Синя София“, „Възраждане“ и на Диана Тонова от БСП, че независимо от политическите различия са заели принципна позиция, предаде БТА. Политика без принципност е търгачество, икономически мнозинства, посочи той. Бонев се обърна към останалите общински съветници и заяви, че може би тази вечер ще се приберат щастливи от почерпката, която са получили. Много политици, много бързо забравят, че техните действия нямат отношение само към собствения им живот и джоб, а към живота на милиони, каза Бонев. Тази отговорност очевидно не може да я носите след като дадохте на анонимни шест общински дружества, добави той. 

Водещи новини

Още новини