Първан Симеонов: Дано не се стигне до етнизиране на проблемите в ДПС

NOVA NEWS
share

Ще мина доста време преди да разберем какво се случва в ДПС. Моето единствено притеснение като гражданин е да не се стигне до етнизиране на тези проблеми, защото може да се стигне до много големи глупости. ДПС е етническа партия и няма защо да крием това. 

Това заяви в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS политологът Първан Симеонов, който коментира случващото се в ДПС. 

ДПС вече е четвърта политическа сила в парламента, изключиха депутатите от сбирката при Доган

"Да застане българин начело на ДПС е много тънка и деликатна дейност. Явно това е предизвикало брожения и Ахмед Доган е предприел действия. По косвени източници ще разберем какво точно се е случило. Хиперкативността на Делян Пеевски беше причината той да бъде промотиран за председател на ДПС. Явно още тогава е имало брожения и бе добавен Джевдет Чакъров. Надявам се да сме много далеч от етнизация на всички тези проблеми в ДПС, но да не забравяме, че сме на Балканите, Не искам да мисля за това, искам да мисля какво ще се случи политически", добави той. 

"Ако Делян Пеевски загуби битката, може много негови врагове назад във времето да се опитат да намалят влиянието му. Говоря за ДБ, Румен Радев, Костадин Костадинов. Не знам дали една нова партия на Пеевски ще успее. Кой представлява той? Все пак никой и за нищо на света не трябва да подценява Делян Пеевски. Той оцеля при толкова голям хейт, при санкции и успя да направи ДПС втора политическа сила", категоричен бе Първан Симеонов. 

Водещи новини

Още новини