Ивет Добромирова: Етническата карта винаги е била плашило за политически цели

  • 12 юли 2024 14:53

  • 958
  • 0
Ивет Добромирова: Етническата карта винаги е била плашило за политически цели
© Булфото архив

За скърцанията между Доган и Пеевски отдавна се говори, но не очаквах, че ще има такова развитие. Това заяви пред БНР Ивет Добромирова - журналист и пиар експерт.

Тя е изключително изненадана от случващото се в партията. 

По думите ѝ Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на е получил "криле" от политическото си позициониране: 

"От добрите сили, които нямаха проблем да стоят с него на първия ред, да подписват с него промените в Конституцията, да го превърнат в говорител на своята неофициална коалиция с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. Явно реши, че е време за ново начало". 

ПГ на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с продължава да се разпада, напомни тя и добави, че в момента отцепниците са повече, но те нямат право на парламентарна група. 

В ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с започват да се обвиняват, че някой вади етническата карта, отбеляза още Ивет Добромирова. Според нея това винаги е било "страшно плашило, използвано за определени политически цели". Нека да не се хващаме за тази политическа дъвка и да правим от мухата слон, призова тя и обясни:

"Етническият мир зависи от хората, които живеят добре заедно и това е било винаги през годините назад. Всичко останало е пропаганда". 

Според нея проблемът е корупцията, а в България той винаги остава встрани, само на думи.

"Никой не говори за това как забогатяват политиците в България, защо те стават милионери. Това не става от заплати в НС", коментира тя. По думите ѝ става дума за реформи, по които "се плъзгаме по повърхността". 

От конституционна реформа нямаме нужда, за да се справим с ежедневните си проблеми, категоричен бе пиар експертът. 

"Защо Пеевски е богат, откъде той е богат?", попита Ивет Добромирова, а също попита и за парите на Асен Василев, а и за всеки друг политик. Според нея докато не влезем в сърцевината на тези проблеми, всичко ще е "ала-бала". 

"Българските политици упорито се опитват да внушат на избирателите, че политиката е ситуационна игра, която зависи единствено и само от днешния ден, а едва ли не и от последната минута. Това не е така. Нищо в този живот не се случва от днес за утре. Така и политическите процеси, които се развиват в момента, са заложени много назад във времето и са последица от определени действия и решения. Това е въпрос на анализ на всяка политическа формация. На финала - ние като потърпевши можем само да констатираме тъжната действителност - кризите не се решават, те се задълбочават. Разделенията стават още по-големи. Дори на микрониво започват да се случват те с оглед процесите в ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, които никой не е очаквал, че ще ескалират толкова бързо и категорично. Вижда се, че има процеси на разделение и в коалицията ПП-ДБ", коментира Добромирова в предаването "Хоризонт за вас".

Борис Станимиров: Войната в ДПС е заплаха за политическата система

По думите ѝ ПП-ДБ нямат разумен наратив за това на кого ще предложат брак утре: "В тяхната политическа еволюция или революция видяхме, че имаха брак с Радев в името на това да детронират Борисов, после заедно с Борисов и Пеевски детронираха Радев. Сега с кого - с Доган и "Възраждане" ли ще детронират отново Пеевски, когото те произведоха реално?". 

Промените в Конституцията донесоха служебно правителство, за което никой не носи политическа отговорност, коментира журналистът. И обясни:

"Не знаем в момента кой отговаря по Конституция. Формално по Конституция никой не носи отговорност за това правителство. Реално това е правителство на политическото безвремие. По-нататък предстои да видим как ще сърбаме попарата на следващата политическа грешка, позволяваща двойно гражданство за избор на ключови институционални позиции в държавата. Предстои да видим политическият хаос, който ще настъпи, ако КС изцяло се произнесе в посока на това, че повечето промени са направени в разрез с Конституцията. Дотук тотален крах на смисъла от големия компромис за това да се произведе Пеевски в това, което той е днес, и да се направи коалиция с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в".

Ситуацията е болезнена, обобщи пиар експертът.

Според нея президентът засега няма да предприеме нещо. До 2025 г. той ще си остане президент, прогнозира тя.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
958 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини