Отпадна изслушването на Виолета Коритарова в НС

Bulphoto
share

"Заради неотложни ангажименти" отпадна изслушването на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Йордан Вълчев. 

Изслушването в пленарна зала бе свързано с напредъка на строителството на АМ "Хемус" и напредъка в процедурите по стартиране строителството на АМ "Черно море". 

Отстътвието на Коритарова предизвика недоволство сред народните представители. 

НС изслушва министрите Калин Стоянов и Галя Кондева за безконтролното разпространение на райски газ

За кой път министър Коритарова изпраща такова писмо, че не може да се яви. Какъв е този по-важен въпрос, освен да се явиш пред българските граждани и да кажеш какво става с АМ "Хемус", заяви от парламентарната трибуна Георги Свиленски от БСП. Той поиска от председателстващият заседанието Росица Кирова да се свърже с Виолета Коритарова и Йордан Вълчев и те да се явят за на предвиденото за днес изслушване. 

Депутатът от "Възраждане" Коста Стоянов припони, че миналата седмица отново отпадна излушването на регионалния министър. "Не е сериозно това отношение, говорим за АМ „Хемус“, която тази година навършва 50 години", каза още той. От "Има такъв народ" също подчертаха важността на изслушването на министър Коритарова и предложиха то да бъде включено като първа точка в утрешното заседание. 

Водещи новини

Още новини