Атанас Зафиров (БСП): Вървят оздравителни процеси вътре в партията

Булфото (архив)
share

"Вървят оздравителни процеси вътре в партията. Има политика на помирение в БСП, на консолидация в лявото политическо пространство, това заяви в предаването "Още от деня" изпълняващият функцията председател на БСП Атанас Зафиров.

По думите му има страх в определени кръгове, че българската левица може да се върне уверено и силно в активната политика.

"Това създава напрежение и притеснение. Процесите текат в две направления - вътрешно и външно на консолидация на лявото", допълни Атанас Зафиров.

Според него някои от лидерите в лявото политическо пространство са проявили его, като са отказали да водят диалог помежду си.

"Има очакване в обществото за ново лице и за ново поколение политици. На събора на Бузлуджа ще покажем единство и консолидация. Лявото отново е модерно. Опитваме се да направим не механичен сбор от абревиатури, лица или цифри, а синергия, ясно послание към лявото, че има разбиране за процесите, очакване този път левицата да даде силна заявка за управление, не просто за участие в политическия живот. БСП и нашите партньори не могат повече да се примиряват с ролята на пета политическа сила", каза още Атанас Зафиров.

По думите му причина за това са - процесът на отваряне на фронтове, изключване, неглижиране, нечуване на добри идеи и послания е довело до това БСП да бъде изолирана. "Необходимо е успокоение в партията", каза още Зафиров.

На въпрос дали ще се кандидатира за председател отговори: Нека да видим кои ще бъдат кандидатите, този въпрос не стои на дневен ред, парламентарните избори чукат на вратата.

"Съгласно устава на партията Корнелия Нинова няма право да се кандидатира за председател", подчерта още Зафиров.

Съдът заличи Корнелия Нинова като председател на БСП

Водещи новини

Още новини