Радев готви матиращ ход при следващи избори

Bulphoto (архив)
share

Ако политиците продължават да действат по настоящия начин, президентът Румен Радев ще направи опит за създаване на политически проект още тази година. Сега, ако не се включи, вече не виждам кога, заяви проф. Михаил Константинов. Отиваме на нови избори късно есента, прогнозира математикът проф. Михаил Константинов.

„За съжаление, поставяме доста мрачен рекорд в Европа. Президентът достатъчно ясно каза, че избори в средата на септември са лош вариант. Мисля, че поставяме абсолютен световен рекорд по чести парламентарни избори“, посочи той в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS. 

Константинов посочи, че няма как да се прави едно и също в политиката и да се очаква различен резултат. „При тези обстоятелства, при този начин на водене на политика нещо ново няма да получим. Е, то ще бъде ново, но ще бъде по-лошо“, зави проф. Константинов.

Ивайло Мирчев: Всеки път, когато отиваме на нови избори, се приближаваме към президентска република

„Политически проблеми не се решават с технически средства. Изчезна разговорът за политика, не е ясно тези, които искат да управляват, какви политики ще водят“, каза още математикът.

Той смята, че ако политиците продължават да действат по настоящия начин, президентът Радев ще направи опит за създаване на политически проект още тази година.

„Сега, ако не се включи, вече не виждам кога. След 2 години, като му дойде времето, няма да има държава. Той много сериозно обмисля, ако и този път се издъним, да се включи още тази година. Това е логичното включване. Другото – ще бъде признат за един от всичките, т.е. за човек, който не става за нищо.

Нека това да е предупреждение към тях – чакат ги зад ъгъла, лоши работи ги чакат, ако не им дойде акълът, чака ги възмездие“, предупреди изборният експерт.

Водещи новини

Още новини