Oбсъждат промени в Закона за лова и опазване на дивеча

share

По предложение на ДПС парламентът разглежда на първо четене промени в закона за лова и опазване на дивеча. Днес е първият пленарен ден от месеца и опозицията има право да включи в дневния ред на Народното събрание свои законопроекти.

Така, освен проекта на ДПС, депутатите ще обсъждат и гласуват на първо четене законопроекта на Синята коалиция за временно въвеждане на ограничение за заемане на ръководни длъжности, на "Атака" - промени в закона за ДДС /първо четене/, и на Коалиция за България - решение за възлагане на Сметната палата на одит на Центъра за градска мобилност.

В програмата на парламента е и попълване състава на комисията по правни въпроси, промени в правилника за организацията и работата на Народното събрание, които предвиждат създаване на парламентарна комисия за контрол на ДКЕВР, предложени от ПГ на ГЕРБ.

Мнозинството отхвърли искането на "Атака" като точка днес да влезе решение за налагане на петгодишен мораториум върху продажбата на земеделска земя от Държавния поземлен фонд.

Водещи новини

Още новини