Законодателната програма на парламента щяла да съответства на потребностите ни

Булфото
share

Законодателната програма на парламента до края на мандата ще съответства на потребностите на българските граждани и на необходимостта обществени отношения, които са актуални, да бъдат урегулирани, заяви тази вечер в Силистра председателят на Народното събрание Цецка Цачева.

Тя бе в града за празника на река Дунав, организиран от местната организация на ГЕРБ. Според Цачева до края на тази сесия на парламента ще се приемат промени в Кодекса за социалното осигуряване и няколко закона, а още идната сряда ще има и второ четене на Закона за устройство на държавния бюджет.

Тя посочи, че приетите досега актове за изпълнение на техническите условия за присъединяването на България към Шенгенското пространство и кодификацията на изборното законодателство отговарят на предизборната и управленската програма на ГЕРБ.

Запитана за субсидиите на напусналите парламентарните групи депутати, Цецка Цачева заяви, че "това е нещо, което се случва
въз основа на действащ нормативен акт в България, така че няма нищо скрито". "По-скоро това е тема, която се ползва от някои политически партии за събуждане на техния електорат във вече явната предизборна кампания, която е започнала", каза Цачева.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева има и среща с бизнесмени от Силистренско.

Водещи новини

Още новини