Валерия Велева: В ДПС върви процес на очистване и той ще продължи

БТВ
share

"Този процес на очистване в ДПС, даже в някаква степен на антикорупционна операция – специално за Сали Табаков, вероятно ще продължи“.

Така журналистът Валерия Велева коментира в ефира на bTV оставките в Движението за права и свободи.

Процесът започна с изненадващата оставка на Филиз Хюсменова. Тя се оттегли дори като депутат заради лоши изборни резултати на партията във Варна.

Филиз Хюсменова от ДПС подава оставка като депутат

След това доскорошният зам.-председател на ДПС Айсерл Руфад беше изключена от парламентарната група, но не напусна парламента, а стана независим депутат. 

Вчера стана ясно, че структурата на партията в Пловдивска област официално е свалила доверието си от друга знакова фигура в движението – депутата Рамадан Аталай.

ДПС-Пловдив сне доверието си от Рамадан Аталай, искат оставката му от парламента

Междувременно доскорошният лидер на ДПС във Варна Сали Табаков беше арестуван. При обиска в дома му са намерени над 3,5 млн. лв. кеш, златни монети и боеприпаси.

„Делян Пеевски наложи един друг ритъм на работа в партията. Ние виждаме той колко е реактивен, колко е резултатен. Той го иска това и от местните си структури“, обяви още Валерия Велева.

На друго мнение за случващото се в ДПС е пиар експертът Арман Бабикян: „Бих го нарекъл прочистване и завземане на още власт. Това не прилича на обновление, а на почистване на хората на Ахмед Доган“.

Политологът проф. Росен Стоянов напомни, че отстранените и номинираните за отстраняване не са случайни хора за ДПС и са номинирани от почетния председател Ахмед Доган.

„Да видим дали няма да се случи превземане отвътре“, допълни той.

Водещи новини

Още новини