Румен Радев към ПП-ДБ: Сигурно ли е, че няма да влезете в нова сглобка с ГЕРБ и ДПС?

Булфото
share

Президентът Румен Радев попита представителите на ПП-ДБ по време на консултациите за съставяне на редовно правителство дали ще останат опозиция, ако приоритетите на ГЕРБ за управление на страната се окаже, че съвпадат с техните.

„Вие заявихте твърда позиция, че ще бъдете в опозиция и няма да се ангажирас със сглобки с ГЕРБ и ДПС, но дали няма да застанете зад тях, ако излезе, че споделяте едни и същи приоритети за управлението на страната?“, попита държавният глава.

Бившият премиер акад. Николай Денков беше категоричен, че от коалицията няма да влизат в съвместно управление с първите две политически сили след изборите.

Борисов: Ще предложим кабинет на малцинството, четвърти мандат да съм премиер ще ми дойде в повече

През цялото време ГЕРБ и ДПС работеха заедно, за да ни свалят от управлението, така че те да си поемат своята отговорност. ГЕРБ имаше шест пъти, в които да състави правителсво, но нито веднъж не го направи. Ние успяхме да го направим на два пъти. Цената, която платихме, е голяма. Смятаме, че с отредения ни вот от избирателите ние изпълнихме дълга си към държавата, каза още Денков.

„При нас приоритетите не са променени, но не виждаме как бихме могли да ги реализираме. Затова оставаме в опозиция, която ще бъде проевропейска“, допълни още той и посочи, че от ГЕРБ още не са представили приоритетите си и управленската си програма, а вместо тях има само „скрити разговори за позиции“.

От своя страна съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков изрази надежда ГЕРБ този път наистина да състави кабинет, за да не разочарова отново избирателите си.

Водещи новини

Още новини