ДПС при президента: Най-важното е да бъде подкрепен мандатът на ГЕРБ

БНТ
share

Въпросът за ниската избирателна активност би могъл да е изходна точка за нашето поведение и решенията ни. За нас прочитът на изборните резултати, в частност ниската избирателна активност, говори за нарушено доверие към политическите субекти и политическия процес в страната. Това заяви на консултациите за съставяне на правителство при президента Йордан Цонев от ДПС. 

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 898

"Този процес се развива вече няколко години, най-интензивно в последните 3-4 години. Това във всички случаи се дължи на факта, че в страната политическите сили в последните години се отдалечават дневния ред на хората. Хората категорично не искат нови избори", са неговите наблюдения. 

Борисов: Ще предложим кабинет на малцинството, четвърти мандат да съм премиер ще ми дойде в повече

За ДПС, най-важното е да бъде подкрепен мандатът на победителя - ГЕРБ. "Това е волята на българския народ, а не нещо измислено. И гласувалите, и негласувалите казаха едно и също. "Доверието може да се повиши само чрез работа на редовен кабинет. Най-логично е да бъде подкрепен мандата на победителя", смята Йордан Цонев.

От ДПС очакват от президента да играе ролята на медиатор и с авторитета си да успее да убеди партиите да намерят решение за изход от ситуацията. "Изборите са краен вариант и не се решение", каза той.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 898

Водещи новини

Още новини