Националният съвет на БСП: Време е да поставим ново начало!

Булфото, архив
share

Националният съвет на БСП проведе заседание днес. На него бе избран временен председател, който да довърши мандата на Корнелия Нинова, която подаде оставка заради незадоволителни резултати на вота 2 в 1. Нейният заместник Атанас Зафиров бе посочен от членовете с почти пълно мнозинство.

След заседанието от Националния съвет разпратиха и официално изявление до медиите.

"Разделението в БСП и лявото пространство ни доведе до катастрофални резултати. Те ясно показаха, че е дошло време за промяна и обединение. Обръщаме се към всички социалисти и ляво мислещи хора, към всички несправедливо изгонени, незаслужено обидени и изоставени от партията: Нека да поставим ново начало! Това, което ни свързва, е много повече от това, което ни разделя. Заедно трябва и можем да се противопоставим срещу всички антисоциални процеси, които се случват в България и Европа. Срещу ястребите и войнолюбците. БСП е готова за равноправен и добронамерен диалог с всички леви сили и хора в България.

БСП няма да подкрепят правителство, не искат Калоян Методиев в парламентарната си група

"Промяната в БСП е възможна и вече е в ход. Нека всички да бъдем част от нея! Нека на Бузлуджа да бъдем заедно!", призоваха от столетницата.

Водещи новини

Още новини