Атанас Зафиров: Преврат в БСП няма! Калоян Методиев няма да е част от групата ни!

  • 16 юни 2024 15:05

  • 1503
  • 8
Атанас Зафиров: Преврат в БСП няма! Калоян Методиев няма да е част от групата ни!
© Булфото, архив

Предстои много тежък и сериозен анализ в партията на всички процеси, които доведоха до загуба на 800 хил. гласа в последните 7 години. Темата за отговорността стои на дневен ред. Никой не бяга от нея. Това заяви пред БНР избраният за временен председател на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Атанас Зафиров.

"Партията не може да спре да съществува. Тя има легитимно ръководство, което трябва да проведе този цикъл отчетни избори и трябва да се направи тази промяна, които всички желаем. Мога да гарантирам едно – че изборът ще бъде честен. … Едно от първите неща, които ще инициира Изпълнителното бюро още тази седмица, е старт на много динамичен, активен диалог с местните структури", декларира той.

Зафиров призна, че резултатът от изминалите избори е изключително слаб и катастрофален. Според него вината за тези тежки резултати не може да бъде вменявана на един човек. Промяна обаче трябва да има, категоричен е той.

БСП след оставката на Нинова: Промяната в партията започна

По думите му вчерашното заседание на Пленума на Националния съвет на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е било редовно и свикано в следствие на решение на Изпълнителното бюро след подадената оставка от Корнелия Нинова като председател на партията. Заседанието не е свикано на базата на подписки, преврати или каквото и да било, а на база на легитимно решение, категоричен бе Зафиров.

"Преврат няма. Има подадена оставка от председателя. Оттам нататък нашата процедура е ясна – събира се Пленумът и избира временен представляващ, който да проведе цикъла от избори в партията, да организира и проведе традиционния събор на Бузлуджа и да приключим с конгреса през ноември. Няма нищо неясно в тази процедура и нищо по-различно от програмата, по която сме вървели и преди оставката на Нинова".

Атанас Зафиров: В последните дни Нинова взе странни и учудващи решения, пример е това за Калоян Методиев

Той се надява традиционният събор да се превърне в събор на помирението, на подадената ръка и на новата надежда. Повече така не можем да продължаваме, категоричен бе Зафиров и обяви, че стартират процес на консолидация на лявото политическо пространство. "Очакваме на Бузлуджа всички леви партии и движения на лявомислещи хора".

Няма да се свиква извънредно заседание на Конгреса, посочи Атанас Зафиров. По думите му и никой няма намерение да отменя прекия избор в партията. На пленума няма налагани наказания, добави още той и отбеляза и решението на пленума, според което няма да се подкрепя правителство с мандата на ГЕРБ и ДПС. По думите му партията може да подкрепи единствено експертно правителство. 

БСП няма да подкрепят правителство, не искат Калоян Методиев в парламентарната си група

Временният председател на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е напомни, че БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е много подредена партия, която винаги е вървяла по ясни правила. Според него "изговореното в последните дни не са в интерес на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е". А по случая с Калоян Методиев, Атанас Зафиров каза, че ако той не се съобрази с призива да се откаже от депутатското си място, БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е ще изпълни решението на Националния съвет и той няма да бъде член на парламентарната група.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1503 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Лилипутин

2024.06.16 | 18:58

8
ТАМ КЪДЕТО НЯМА ЛУСТРАЦИЯ Е РОСКА П Е ДЕ РАЦИ Я!!!...Росите са викингско племе прокудено от викингите. За това племе викингите казват,че не са раждани,а са из с рани-толкова гнусни и нагли били. Росите са били наричани от българите-людоеди. България се е простирала от Белград до Китай. Конфуций е написал"Аз съм ученик на българите". С поголовна сеч росите избиват българите и заграбват земите ѝ. Американските и английските тъпанари са виновни да осмърдява роската смрад човечеството. Също и японските глупаци,които и "подариха"милион и половина армия от българските колонии за борба срещу Паулос.Америка въоръжава росите да воюват срещу хитлерюген-10-12годишни деца,за да си закачат парцалите по райхстага. Сега росите ще прелъжат китайците и...все такааа...до края на москваааа... Амин дай Боже...СЕСЕСЕРЕ СЕ ИЗ С РА-ОТИДЕ ПО КАНАЛЕН РЕД,СЛЕДВАН ОТ РОСКАТА П Е ДЕ РАЦИ Я В СЪЩАТА КАНАЛИЗАЦИЯ.ИЗ С РАНИТЕ РОСИ ВИНАГИ НАГЛО СА ЗАЯВЯВАЛИ,ЧЕ ГРАНИЦИТЕ НА пРОСИЯ СА НАВСЯКЪДЕ.Питам рособългарските кремълски екскременти има ли точица на Земята или във всемира да не е с право на собственост на господарите ѝ-из с раните роси?
Лилипутин

2024.06.16 | 18:53

7
Росите са викингско племе прокудено от викингите. За това племе викингите казват,че не са раждани,а са из с рани-толкова гнусни и нагли били. Росите са били наричани от българите-людоеди. България се е простирала от Белград до Китай. Конфуций е написал"Аз съм ученик на българите". С поголовна сеч росите избиват българите и заграбват земите ѝ. Американските и английските тъпанари са виновни да осмърдява роската смрад човечеството. Също и японските глупаци,които и "подариха"милион и половина армия от българските колонии за борба срещу Паулос.Америка въоръжава росите да воюват срещу хитлерюген-10-12годишни деца,за да си закачат парцалите по райхстага. Сега росите ще прелъжат китайците и...все такааа...до края на москваааа... Амин дай Боже...СЕСЕСЕРЕ СЕ ИЗ С РА-ОТИДЕ ПО КАНАЛЕН РЕД,СЛЕДВАН ОТ РОСКАТА П Е ДЕ РАЦИ Я В СЪЩАТА КАНАЛИЗАЦИЯ.ИЗ С РАНИТЕ РОСИ ВИНАГИ НАГЛО СА ЗАЯВЯВАЛИ,ЧЕ ГРАНИЦИТЕ НА пРОСИЯ СА НАВСЯКЪДЕ.Питам рособългарските кремълски екскременти има ли точица на Земята или във всемира да не е с право на собственост на господарите ѝ-из с раните роси?

2024.06.16 | 18:42

6
Пука му на Калоян. Нали ще лапа дупетатски кинти и ефтинджос кифтета. Първия независим. През есента БСП - ще в кофата! Слушайте още Дъбчета, Мики мауси и сие!

2024.06.16 | 18:17

5
ЩЕ ВИ СТИГНЕ ЛИ БРОЙКАТА ЗА 'ГРУПА "???
Лилипутин

2024.06.16 | 17:35

4
Росите са викингско племе прокудено от викингите. За това племе викингите казват,че не са раждани,а са из с рани-толкова гнусни и нагли били. Росите са били наричани от българите-людоеди. България се е простирала от Белград до Китай. Конфуций е написал"Аз съм ученик на българите". С поголовна сеч росите избиват българите и заграбват земите ѝ. Амереканските и английските тъпанари са виновни да осмърдява роската смрад човечеството. Също и японските глупаци,които и "подариха"милион и половина армия от българските колонии за борба срещу Паулос.Америка въоръжава росите да воюват срещу хитлерюген-10-12годишни деца,за да си закачат парцалите по райхстага. Сега росите ще прелъжат китайците и...все такааа...до края на москваааа... Амин дай Боже...СЕСЕСЕРЕ СЕ ИЗ С РА-ОТИДЕ ПО КАНАЛЕН РЕД,СЛЕДВАН ОТ РОСКАТА П Е ДЕ РАЦИ Я В СЪЩАТА КАНАЛИЗАЦИЯ.
червено.г.ъ.з комунопитек

2024.06.16 | 16:45

3
Ха, ха, ха - червен шопар - прав си - пързалката ви е намазана д.е.б.е.ло с най хлъзгавата вакса и спускането надолу е стремглаво. Краднелия Техноимпексова прозря и за това си обра крушите и ще бяга в Гърция Халкидики в веригата си хотели Мираджио Спа Ризорт да си харчи на спокойствие награбените кинти. Единственото ви спасение е да паднете по очи пред Бойко, да целунете могъщата му десница, да си посипете главите с пепел и да молите да ви вземе под крилото пък макар и само да му бършете и целувате с благодарност з.а.д.н.и.ка от сутрин до вечер.
ИБАНИЯ ПСИХИЧНО БОЛЕН ИЗРОД КАТИЛА

2024.06.16 | 15:18

1
Американските лидери техните марионетки могат да говорят на глас каквото си искат, но в действителност не могат да прогнозират след януари следващата година, когато е много вероятно да има смяна на администрацията във Вашингтон. Ето защо фиксирането на статуквото, макар и с цената на изтегляне на ВСУ от онези територии, които вече са включени в състава на Русия, би било много добър вариант за Запада - дори с цената на гаранции за не включването на Украйна в НАТО. И ето, че самата Русия предлага такъв вариант и при един разумен геополитически анализ Западът би трябвало да го сграбчи с две ръце и да нареди на Киев да се съгласи да започне преговори. Защото следващото предложение на Путин (а първите две бяха през ноември-декември 2021 г. и март-април 2022 г.) очевидно ще бъде по-лошо от сегашното, а динамиката на военните действия не оставя на Украйна никакъв шанс да си върне загубените територии, но увеличава вероятността да загуби нови. Предложението на Путин за мир в Украйна е твърде великодушно към Запада в залеза на неговата глобална хегемония
рашка говняшка

2024.06.16 | 16:40

2
Ха, ха, ха - толкова сте наивни иzzвратеняците от ИZZраждане и червеног.ъ.з.ите комунопитеци. Не помните ли кой разреши отпускането на 61 милиарда USD на Украйна, кой задължи Байдън да разреши доставките на ATACMS с РНД наз 300 км., кой настоя за разрешение украинците да стрелят по руска теритолрия с тях, кой предложи конфискацията на всички руски фашистки активи и предаването им героична Украйна? Тъпаци - това направиха Майкъл Джонсън и Тръмп. Без тях това щеше да е невъзможно. Ама вие си вярвайте, че Тръмп ще спре войната - да, ще я спре когато Рашка падне.

Добави коментар

Водещи новини