ПП: Категорично се противопоставяме на използването на ДАНС като инструмент за заглушване на позициите на гражданското общество

Булфото (архив)
share

Категорично се противопоставяме на използването на Държавна агенция „Национална сигурност“ като инструмент за заглушване на позициите на гражданското общество. Това пишат от "Продължаваме Промяната" в позиция. 

Извършването на проверка от страна на ДАНС на Обществения съвет за изграждането на Национална детска болница не кореспондира със законовите правомощия на тази институция по защитата на националната сигурност.

ДАНС викат на разпити лекари и юристи, защитавали каузата за изграждане на Национална детска болница

Привикването за “обяснения” на хората, които защитават интересите на детското здравеопазването е скандално, и е признак за бърз упадък на принципите на свободата на мнението в правова държава.

За съжаление за ДАНС заплаха за националната сигурност се оказват лекарите педиатри, представителите на неправителствени организации и общественици.

Това е поредното доказателство, че ДАНС и другите органи на правоохранителната система спешно се нуждаят от реформа.

ПП-ДБ настоява председателят на ДАНС да даде обяснения за извършваната проверка и незабавно да преустанови тормоза върху членовете на Обществения съвет.

Министър – председателят следва да даде съответните разпореждания и да се извини на хората, с които само преди седмици се срещна и обещаваше подкрепа и съдействие като кризисен ПР за издаването на разрешение за частната болница.

ПП-ДБ няма да позволи България да се върне към епохата на службите „бухалки“.

Водещи новини

Още новини